Voetverzorging bij diabetes

Medische aspecten

De voeten van diabetespatiƫnten kunnen extra kwetsbaar zijn. De weefsels krijgen minder voeding en zuurstof en vaak functioneren de zenuwen minder goed. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Er kunnen wondjes ontstaan zonder dat u dit zelf merkt. Bij verminderde doorbloeding genezen deze wondjes slecht.

Diabetespatiƫnten hebben vaak last van warme en zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. Dit maakt een speciale behandeling noodzakelijk.

Behandeling

Uw voeten worden verzorgd, ik help u van ongemakken af en kan u advies geven om problemen te voorkomen. Bij mij bent u verzekerd van een professionele behandeling van uw voeten. Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor pedicures, dit is voor u de verzekering dat ik alle noodzakelijke bijscholingen heb gevolgd en steeds bezig ben met het volgen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voetverzorging. De behandeling bij diabetes wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoeding

Er zijn de laatste jaren veel wijzigingen geweest in de vergoedingen van pedicurebehandelingen bij diabetes. Op dit moment moet er een zorgprofiel vastgesteld worden voordat er sprake kan zijn van vergoeding vanuit de basisverzekering. Dat zorgprofiel kan worden vastgesteld door een podotherapeut. Hiervoor werk ik samen met verschillende podotherapeuten. De behandeling kan ook vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. U kunt het beste uw ziektekostenverzekeraar vragen naar de vergoedingen die voor u van toepassing zijn.

Als u meer informatie wilt over de behandeling kunt u altijd contact met mij opnemen.